Noul Cod Silvic

Site-ul si-a schimbat look-ul si s-a mutat la urmatoarea adresa www.gandeste-verde.com . Puteti vizualiza in continuare continutul acestui articol sau il puteti citi in noul format apasand aici .

Codul Silvic se vrea modificat, dar inainte de a fi modificat ar trebui sa fie gandit! Gandit in beneficiul padurilor, al mediului si al cetatenilor acestei tari. Proiectul actual va fi propus in plen si daca va fi aprobat va fi o crima a padurilor.

Ce inseamna codru fara pom? ce inseamna munte fara paduri de brazi? ce inseamna aer fara padure? cat de mult conteaza existenta unor paduri? cat de mult ne va afecta lipsa padurilor? Raspunzand la aceste intrebari este clara importanta padurilor si beneficiile lor asupra noastra. Padurile nu exista pentru a fi transformate in mobila sau lemne de foc! Trebuie sa constientizam rolul padurilor, avem nevoie de o administrare responsabila si sustenabila si de un cadru legal care sa le protejeze.
Cei care propun Codul Silvic in forma actuala nu au auzit fosnetul mirific al padurii si poate nici nu s-au plimbat prin vreuna. Experti ai WWF-Romania si ai Coalitiei de Mediu le-au propus cateva amendamente si solutii celor din Comisia de specialitate din Camera Deputatilor, iar acestia drept multumire le-au interzis accesul la dezbaterile pe tema Codului Silvic.
Ce masuri putem lua? Sustine pe Facebook si scrie scrisori de pozitie fata de noul Cod Silvic. Mai multe detalii aici: http://romania.panda.org/ce_facem/paduri/noul_cod_silvic_condamna_padurile_din_romania/
http://romania.panda.org/?206618/Poziia-WWF-Romnia-privind-modificarea-Codului-Silvic

Anunțuri

One response to this post.

  1. WWF: „Un nou Cod Silvic ar fi creat cadrul legal pentru epuizarea padurilor Romaniei, din considerente pur economice, igorand orice principiu de gospodarire durabila a padurii.

    In doar cateva zile, am reusit sa ne mobilizam si sa le trimitem autoritatilor cateva mii de scrisori, in care le-am cerut sa se gandeasca in primul rand la bunastarea noastra, a cetatenilor. Le-am amintit ca avem nevoie de paduri pentru a putea trai civilizat, ca padurea inseamna mai mult decat o sursa de lemn si ca interesul national ar trebui sa se situeze peste cel economic.

    Cu mesajele noastre, am blocat cateva casute de email, am atras atentia presei si, in final, am reusit sa obtinem respingerea formei actuale a legii. Fiind deja a treia oara in mai putin de un an de zile cand ne luptam cu aceste presiuni, ne asteptam ca si in viitor sa apara asemenea obstacole nedorite. De aceea, avem mare nevoie de sustinerea ta, poate chiar mai mult decat inainte!”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: